Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το γνωρίζατε; Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου;

Το γνωρίζατε; Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου;

Το γνωρίζατε; Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου;

Δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα γεμάτη χαρά και τρυφερές οικογενειακές στιγμές.
Τα στατιστικά δείχνουν όμως ότι είναι επίσης η μέρα που είναι πιο πιθανό να... πεθάνετε!
Σύμφωνα με τον τεράστιο όγκο διαθέσιμων δεδομένων, την 25η μέρα του Δεκέμβρη πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι απ' ότι οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, στις ΗΠΑ τουλάχιστον.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν τις τάσεις θνησιμότητας που επικρατούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Δε φαίνεται να υπάρχει μία μεμονωμένη αιτία που να εξηγεί το φαινόμενο, καθώς είναι μάλλον αποτέλεσμα του επικίνδυνου συνδυασμού πολλών παραγόντων –από την προχωρημένη ηλικία και τα φυσικά αίτια έως την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την απροθυμία να χαλάσουμε το εορταστικό κλίμα ζητώντας από κάποιον να μας πάει στο νοσοκομείο. Άλλοι πιθανοί παράγοντες κινδύνου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το στρες των εορτών.
Από κλινικής πλευράς, σημειώνεται επίσης ότι τα περιστατικά που πυροδοτούνται από τις πέντε συνηθέστερες αιτίες θανάτου (καρδιοπάθεια, αναπνευστικές παθήσεις, διαταραχές του ενδοκρινικού ή μεταβολικές διαταραχές, διαταραχές του πεπτικού και καρκίνος) είναι κατά πολύ περισσότερα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έως και την Πρωτοχρονιά σε σύγκριση με το υπόλοιπο έτος.
πηγή

Χριστούγεννα 2014

Χριστούγεννα 2014

Πέτρα: "Έλα, Αύρα. Πολύ το καθυστερείς..."
Αύρα: "Πέτρα... κάτι κλωτσάει. Δεν το μπορώ. Δεν είμαι έτοιμη..."
Πέτρα: "Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω. Εσύ, θέλεις;"
Αύρα: "Αν δεν το ήθελα, θα το σκεφτόμουνα από χθες;"
Πέτρα: "Τότε;"
Αύρα: "Τα πόδια.... Αυτά, δε μ' ακολουθούν..."
Πέτρα: "Στύλωσε την ψυχή σου, και θέλουν δε θέλουν, θα σ' ακολουθήσουν! Ψυχή έχεις;"
Αύρα: "Έχω... Δηλαδή, είχα... Νόμιζα πως είχα!"
Πέτρα: "Εκεί είναι, την κοίμησες, γι' αυτό. Την παραχάϊδεψες και δεν κάνει. Ξεκίνα λοιπόν και να θυμάσαι πως στη ζωή, δεν υπάρχει δε μπορώ και δε θέλω! Υπάρχει "πρέπει". Ότι σού δίνει, είναι δοκιμασία, ένα μάθημα, για να μάθεις να αντέχεις. Συννενοηθήκαμε;"
Αύρα: "Συννενοηθήκαμε... Να είσαι δίπλα μου, σε παρακαλώ, να με στυλώνεις..."

Γηροκομείο Βόλου

-"Θα ήθελα να δω, την κυρία Τάδε".
- "Τί την έχετε;"
- "Φίλη καρδιάς".
-"Ελάτε, μαζί μου. Κάτι μου θυμίζετε..."
-.....
-......
-"Ο μπάρμπα Γιώργος, ζει; Ο Δημήτρης;"
-.....
- "Όχι; Μα, πού να πάω; Πώς να πάω;"

Πέτρα: "Το νου σου, Αύρα! Λυγάς και δε σε παίρνει... Προχώρα! Άσε τα πόδια. Με ψυχή."

Αντέχω



Το ποτάμι


Το ποτάμι




Σπασμένη νεροκολοκύθα - Το λουλούδι




Αγάπη στις επαναλήψεις - Αγκάθι




Παππούς


Πέτρα: "Ελεύθερη, τώρα, Αύρα! Μπορείς να χαρείς τους φίλους σου! Βγες απ' τη μέρα, μπες στη νύχτα.."

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Θεσσαλίας

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Θεσσαλίας 

 

Χάκερς κλειδώνουν αρχεία πολιτών

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Χάκερς κλειδώνουν αρχεία πολιτών και ζητούν λύτρα για να τα... ξεκλειδώσουν

Το τελευταίο πενθήμερο βρίσκεται σε έξαρση κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware»,... το οποίο εξαπλώνεται – μεταδίδεται κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αλλά και μέσω «επισφαλών» ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν - αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος «Windows».

Ειδικότερα, μετά την εγκατάστασή στο λειτουργικό σύστημα, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό σε ψηφιακό νόμισμα BITCOIN.

Οι χρήστες για να προστατευθούν από την απειλή πρέπει :

• όταν λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
• να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων στον περιηγητή , αντί να χρησιμοποιούν υπερσυνδέσμους (links),
• να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο αντιικό πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος
• να δημιουργούν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup), σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό να είναι δυνατή η ανάκτηση των αρχείων τους. 
ΠΗΓΗ
πηγή

Ο Σύλλογος Ζαγοριανών Βόλου εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ευημερία!

ΩΩΩ! Σύλλογε!
Ο Σύλλογος Ζαγοριανών Βόλου εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ευημερία!

Προτεραιότητα στα οικονομικά και την κοινωνική προστασία


Προτεραιότητα στα οικονομικά και την κοινωνική προστασία

Για το Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου
«Αγώνα δρόμου» δίνει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Πατής Κουτσάφτης και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου με στόχο να προλάβει όλες τις προθεσμίες και να πληρωθούν κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι.
Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα γίνονται σοβαρές προσπάθειες στο κομμάτι της κοινωνικής προστασίας από την αντιδήμαρχο Τζωρτζίνα Χριστουδούλου. Ειδικότερα έχουν σοβαρές ενέργειες στις δύο δομές του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι», στο οποίο πρόγραμμα εντάσσονται συνολικά 120 άτομα του Δήμου.
«Ο τομέας της κοινωνικής προστασίας βρίσκεται στις προτεραιότητές μας και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα π.χ. θέρμανσης, σίτισης κ.α. Μάλιστα αυτή την προσπάθεια στηρίζουν επίσης και συνδημότες της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Χριστουδούλου.

Εορταστικοί στολισμοί
Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΖΑΜ) στολίζουν την πλατεία του Αϊ Γιώργη στη Ζαγορά ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Ηδη στην πλατεία τοποθετούνται σπιτάκια -ξύλινες κατασκευές- όπου οι επιχειρηματίες, φορείς και σύλλογοι θα μπορούν να εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Σε ένα σπιτάκι η Δημοτική Επιχείρηση θα προβάλλει το έργο της καθώς και το Δήμο και θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις για τα παιδιά. Στο χώρο επίσης θα τοποθετηθούν, ένα Καρουσέλ και ένα τραινάκι για τα παιδιά. Επίσης η πλατεία θα στολιστεί ανάλογα με τα ήθη και έθιμα των ημερών με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον.
πηγή

Πώς ξοδεύει ένας άστεγος $100?

How Does A Homeless Man Spend $100? 

Πώς ξοδεύει ένας άστεγος $100?

πηγή

Πως ξοδεύει ένας άστεγος 100$; Ένα βίντεο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό - See more at: http://ingossip.gr/?q=post%2F%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CF%82-100-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C#sthash.gEh11s95.dpuf

Πολλές αλήθειες, λέει.

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στο «STAR» (VIDEO)

ΕΔΩ!