Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η καλύτερη διαφήμιση για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Η καλύτερη διαφήμιση για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Sainsbury's OFFICIAL Christmas 2014 Ad 

ΑΠΛΑ…ΔΕΙΤΕ την! Ποια Jumbo;; Αυτή είναι η καλύτερη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση όλων των εποχών!



diafimisi
Οι Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις των καταστημάτων… Sainsbury στη Μεγάλη Βρετανία είναι κάθε χρονιά όλο και πιο συγκινητικές και προκαλούν πολλά σχόλια. Κάτι τέτοιο συνέβη και φέτος, όπου μεγάλο μέρος του κοινού την αποθεώνει! Η υπόθεση; Είναι 1914, Βρετανοί με Γερμανοί βρίσκονται σε πόλεμο. Μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Τότε αφήνουν λίγο τα όπλα και λύνουν τις διαφορές τους σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου!

 

Η NASA βλέπει από ψηλά... τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!!!

Η NASA βλέπει από ψηλά... τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!!!

NASA | NASA Sees Holiday Lights from Space

 

Απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας για τα 12 μίλια από τον αρχηγό του ΓΕΝ της Τουρκίας

Απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας για τα 12 μίλια από τον αρχηγό του ΓΕΝ της Τουρκίας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Προκλητικός για άλλη μια φορά κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο και όχι μόνο, εμφανίστηκε ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Bülent Bostanoğlu, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, για την ναυτική παρουσία και προοπτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Τούρκος αντιναύαρχος υπερασπίστηκε το Casus Beli, δηλαδή την κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας που ψήφησε η τουρκική βουλή το 1995 στην περίπτωση που η χώρα μας ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα δώδεκα μίλια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Ο Bülent Bostanoğlu αναφερόμενος στη μελλοντική προοπτική της Τουρκίας, τόνισε πως η Τουρκία θα αναδειχτεί μέχρι το 2023, δηλαδή μέσα σε οχτώ περίπου χρόνια, σε παγκόσμια ναυτική δύναμη. Για τούτο είναι ζωτικής σημασίας το δικαίωμα στον τουρκικό στόλο να «αλωνίζει» όπου θέλει στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, απορρίπτοντας με σαφήνεια τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή. Η οικονομική σημασία του Αιγαίου αλλά και της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το Τούρκο αντιναύαρχο, είναι μεγίστη και γι’ αυτό η Τουρκία δεν θα πρέπει ποτέ να απαρνηθεί τα δικαιώματα της στις δυο αυτές μεγάλης στρατηγικής σημασίας θαλάσσιες περιοχές, όπου η παρουσία της έχει και… ιστορική διάσταση.
Το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειο, όπως υποστήριξε ο Bülent Bostanoğlu, θα αποτελέσουν στο εγγύς μέλλον τους δυο άξονες της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας, καθώς από αυτές τις δυο θαλάσσιες περιοχές θα προωθούνται οι τουρκικές εξαγωγές προς την Δύση, αλλά και προς την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Οι χερσαίοι δίοδοι της Μέσης Ανατολής, όπως προέβλεψε, θα είναι επισφαλείς γιατί θα επικρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αστάθεια και πολεμικές συγκρούσεις που θα αποκλείουν την ελεύθερη συγκοινωνία για τα τουρκικά προϊόντα. Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιναύαρχο, η Ελλάδα έχει παραβιάσει κατάφορα την συνθήκη της Λοζάνης με την επιδίωξη της να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό, η τουρκική πλευρά θα διεκδικήσει τα δικαιώματα της ακόμα και με πόλεμο.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Bülent Bostanoğlu, εξαπολύοντας έντονες κατηγορίες κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς, για τις «μονομερείς» κινήσεις της να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, αγνοώντας την λεγομένη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχιναύαρχο, η Κύπρος παρανομεί και γι αυτό θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις από την Τουρκία αν συνεχίσει αυτή την… «ολίσθηση». Για τον λόγο αυτό η Τουρκία συγκεντρώνει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, ικανές να αντιμετωπίσουν την κυπριακή «προκλητικότητα» και να προασπίσουν τα τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά συμφέροντα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας- Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, την οποία καταδίκασε τονίζοντας πως η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει και πως ο τουρκικός στόλος θα υπερασπίσει με κάθε μέσο τα τουρκικά συμφέροντα από όσους τα επιβουλευτούν.
Όπως φαίνεται ο κύριος αυτός, που είναι και αρχηγός του τουρκικού στόλου, γράφει στα «παλαιοτέρα των υποδημάτων» του την εθνική μας κυριαρχία. Άραγε ποιοι ευθύνονται από την δική μας πλευρά για αυτή την κατάσταση και κυρίως ποιοι, και πως θα αντιμετωπίσουν τον κύριο αυτό που δεν διστάζει να μας απειλεί ακόμα και με πόλεμο, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το από αιώνων ελληνικό Αιγαίο, καθώς και την κυπριακή ΑΟΖ ; Οι Τούρκοι βρίσκουν και κάνουν ότι κάνουν. Το ζήτημα είναι εμείς, με την μνημονιακή μας μιζέρια, τι έχουμε να τους αντιπαραθέσουμε ;

nikosxeiladakis.gr
πηγή

5 μέρη της Θεσσαλίας που θα σας αφήσουν με το στόμα… ανοιχτό!

5 μέρη της Θεσσαλίας που θα σας αφήσουν με το στόμα… ανοιχτό

Μοναστήρια, υψόμετρο, λίμνες, φύση, κάμπος… Η Θεσσαλία έχει άπειρες ομορφιές και ιδιαίτερα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Μήπως να φτιάξετε τις βαλίτσες σας προς τα εκεί τώρα που πλησιάζουν και οι διακοπές των Χριστουγέννων;
κατηγορίαΤαξίδι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Usekeys to navigate
Στους 4 νομούς της Θεσσαλίας, Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, απλώνονται οι ομορφιές της και τα μέρη να επισκεφτείτε και να περιπλανηθείτε είναι πολλά, από μεγάλες πόλεις, μέχρι μικρά, όμορφα χωριουδάκια κι από βουνό μέχρι θάλασσα. Εμείς επιλέξαμε 5 από αυτά που συνιστούν ένα πανέμορφο τοπίο που θα μπορούσε –γιατί όχι;- να αποτελέσει χριστουγεννιάτικο προορισμό.
Λίμνη Πλαστήρα: τοπίο βγαλμένο από πίνακα
Τα 300 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αθήνα από την Καρδίτσα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που σας περιμένει όταν φτάσετε στη λίμνη Πλαστήρα. Η φύση εκεί δεν μοιάζει με κάτι που έχετε ξαναδεί, ενώ η ομίχλη, το χιονισμένο, χειμωνιάτικο τοπίο και το γραφικό Νεοχώρι, η Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι και τα υπόλοιπα χωριά που μπορούν να αποτελέσουν το ορμητήριό σας, θα κάνουν την παραμονή σας εκεί τόσο ξεχωριστή που θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Ελλάδα. Δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, κάντε το γύρο της λίμνης απολαμβάνοντας το τοπίο που την περιβάλλει, περάστε από τον καταρράκτη Ανθοχωρίου, επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής κι αν είστε δραστήριοι και ο καιρός το επιτρέπει, διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία θα χαρίσουν στην απόδρασή σας… αδρεναλίνη.
Όλυμπος: ραντεβού με τους… θεούς
Στα σύνορα της Θεσσαλίας με τη Μακεδονία, υψώνεται το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας στα 2.918 μέτρα, γνωστό παγκοσμίως για τη μυθολογική του διάσταση, αλλά και για τις ομορφιές του, με θέα που «χωράει» όλη την Ελλάδα. Αν και κλασική αφετηρία αποτελεί το Λιτόχωρο στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, στην άλλη πλευρά του Ολύμπου, η Ραψάνη στο νομό Λάρισας με το κρασί και το τσίπουρό της, το χωριό Κρανιά με τις πέτρινες βρύσες, τα πλακόστρωτα δρομάκια και την υπέροχη θέα μέχρι τη θάλασσα, η Καλλίπευκη σε υψόμετρο 1.054 μέτρων με τα όμορφα πευκοδάση που την περιβάλλουν, ο νέος οικισμός της Συκαμινέας και η Καρυά με τις καρυδιές της, το αξιόλογο αλλά ανεξερεύνητο σπήλαιο Μοριά με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που βρίσκεται κοντά στο χωριό και το πευκόδασος στη θέση Ανήλιο υπόσχονται να σας χαρίσουν… θεϊκές διακοπές.
Μετέωρα: το φυσικό θαύμα της Ελλάδας
Τέσσερις τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, με μοναστήρια στις κορυφές τους, σε ένα γεωλογικό τοπίο που είναι πρωτόγνωρο για το μάτι και με την Καλαμπάκα να εκτείνεται σε κοντινή απόσταση στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου, τα Μετέωρα αποτελούν πραγματικά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τόπους, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Καλαμπάκα, οι περισσότεροι για να θαυμάσουν από κοντά το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, όπου σήμερα λειτουργούν 7 μοναστήρια και περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αν σας αρέσει η δράση και η αναρρίχηση, τα βράχια των Μετεώρων θα σας αποζημιώσουν, ενώ στην Καλαμπάκα θα μπορέσετε να περάσετε ξεκούραστα τις διακοπές σας, με θέα τους επιβλητικούς αυτούς βράχους.
Ζαγορά: όλο το Πήλιο σε ένα χωριό
Όμορφα σημεία της Θεσσαλίας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το Πήλιο μέσα σε αυτά, δεν γίνεται και η Ζαγορά είναι ίσως ένα από τα χωριά του Πηλίου που δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σας στην περιοχή. Με το παραδοσιακό της άρωμα, τα αρχοντικά της, τα πλατάνια και το τρεχούμενο νερό της, η Ζαγορά μπορεί να «κρύβεται» πίσω από το βουνό, αλλά χαρίζει «απλόχερα» τις ομορφιές της σε όποιον καταφέρει και την ανακαλύψει μετά τις δεκάδες στροφές του Πηλίου. Περάστε από την κεντρική πλατεία της με τα παραδοσιακά καφενεία και τα μικρά μπαρ, δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις με τους κολοκυθοκεφτέδες και το κοκκινιστό μοσχάρι να «κλέβουν» την παράσταση και περπατήστε όσο πιο πολύ μπορείτε σε ένα χωριό που κάθε του γωνιά αποτελεί το τέλειο φόντο φωτογραφίας.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Τρίκαλα: φύση με αστικές… νότες
Τα Τρίκαλα της δυτικής Θεσσαλίας είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν είναι όλες οι πόλεις ίδιες και ότι η φύση μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ακόμη κι εκεί που το αστικό περιβάλλον «τρυπώνει» για τα καλά. Με τα δέντρα και τον ποταμό Ληθαίο να «χρωματίζουν» την πόλη, τα Τρίκαλα δείχνουν να συνδυάζουν το φυσικό και το αστικό σε σωστές αναλογίες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, με τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα αποτελούν την περιοχή που αξίζει να βολτάρετε θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική της, ενώ εκεί θα βρείτε και κάποιες από τις καλύτερες ταβέρνες και cafe-bar των Τρικάλων. Θαυμάστε τη θέα της πόλης από το Φρούριο στο λόφο του Προφήτη Ηλία και φυσικά πιάστε τον παλμό της στην οδό Ασκληπιού, όπου ο κόσμος, τα μαγαζιά και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα σας χαρίσουν μπόλικη ενέργεια για να συνεχίσετε τις… περιπλανήσεις σας. Τζούλια Τασώνη
πηγή

Ζαγορά ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ!!!

Ζαγορά: Όλο το Πήλιο σε ένα χωριό!
Όμορφα σημεία της Θεσσαλίας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το Πήλιο μέσα σε αυτά, δεν γίνεται και η Ζαγορά είναι ίσως ένα από τα χωριά του Πηλίου που δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σας στην περιοχή. Με το παραδοσιακό της άρωμα, τα αρχοντικά της, τα πλατάνια και το τρεχούμενο νερό της, η Ζαγορά μπορεί να «κρύβεται» πίσω από το βουνό, αλλά χαρίζει «απλόχερα» τις ομορφιές της σε όποιον καταφέρει και την ανακαλύψει μετά τις δεκάδες στροφές του Πηλίου!!!
 

Zagora News
Ευχαριστούμε για τη στήριξη στη διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής που ετοιμάζουμε τους: Πολιτιστικό Σύλλογο "Γιάννης Κορδάτος",Συν/σμό Γυναικών, Σύλλογο Γυναικών,Αθλητικό Όμιλο "Κένταυρος" Ζαγοράς, αλλά και πολλών εθελοντών!!!
Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ.













διαδρομή (πεζοπορία) Πουρί , Παλαιά Μιτζέλα και μέχρι τον Λιμνιώνα - ΠΗΛΙΟ

(Ώ! Τι χαρά! Δεν ήξερα πως μπορώ να "κλέψω", έστω κι έτσι!)
 
Ο Αλέξανδρος Πρίγκος πρόσθεσε 25 νέες φωτογραφίες.
Περπατώντας στο Πήλιο
Δείτε μερικές εικόνες από την διαδρομή (πεζοπορία) Πουρί , Παλαιά Μιτζέλα και μέχρι τον Λιμνιώνα
«Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πορείες στο Πήλιο, μια μεγάλη διάσχιση στην τελευταία παρθένα περιοχή που έχει απομείνει στο βουνό των Κενταύρων, τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο2. Περνούμε από δύο πέτρινα γεφύρια (Πυργάκια και Διακουμή), από την ερημική παραλία του Λιμνιώνα και από το ερειπωμένο χωριό της Παλιάς Μιτζέλας. Με δυο λόγια, είναι μια πορεία που συμπυκνώνει όλη την άγρια ομορφιά του Πηλίου και όποιος έχει την τύχη να την κάνει, σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη.»
Κείμενο από το blog περπατώντας στο Πήλιο
— με τους Ioanna Diakoumi και Panagiotis Gkagkakis στην τοποθεσία Πουρι Πηλίου.
 
























 

Ας γίνουμε πάλι παιδιά! - Λεύκωμα

Το θυμήθηκα τελευταία, ειδικά με την σελίδα τους Φεις, με τους συμπατριώτες μου.
Δε πρόλαβα, όμως...!!! (όπως τόσα άλλα, άλλωστε!)

Ένα σχόλιο, μόλις, μ' έκανε να αναφερθώ στο παλιό μου λεύκωμα.

Ας είναι καλά, ο ανώνυμος!

Όποιος και όποια θέλει, συμπληρώνει!

Όταν "ΘΑ", θα το διορθώσω κι αυτό, μαζί με μένα! (Έχω σκεφτεί πολλές φορές να ξαναγράψω εκεί. Συνήθως, ωριμάζοντας, σκεφτόμαστε και διαφορετικά. Είδωμεν!)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τι είναι λεύκωμα ; Τι σας θυμίζει το λεύκωμα ;
Πως περνάς τις ελεύθερες ώρες;

Τι είναι φιλία ; Έχεις αληθινούς φίλους ;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_7223.html

Τι εστί έρως;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_1566.html

Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη ;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_4629.html

Πως θυμάσαι το πρώτο σου ραντεβού;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_1572.html

Πως ένιωσες στο πρώτο φιλί;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_1347.html

Τι σημαίνει για σένα άντρας;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_1618.html

Τι σημαίνει για σένα γυναίκα;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_2765.html

Τι σημαίνει για σένα παιδί; Αγαπάς τα παιδιά;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_6002.html

Τι σημαίνει για σένα το sex δίχως έρωτα;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/sex.html

Τι είναι γάμος ; Τον γεύτηκες;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_8769.html

Κάνετε όνειρα; Ποια είναι τα όνειρα που δεν μπόρεσες να πραγματοποιήσεις;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_4458.html

Αν δεν είστε αυτό που είστε, τι θα θέλατε να είστε;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_5576.html

Αν είχες ένα μαγικό ραβδάκι, τι θαύμα θα έκανες;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_9416.html

Ποια τρία πράγματα θα έπαιρνες σε ένα ερημικό νησί;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_5864.html

Διαβάζεις; Ποια 3 βιβλία σου έρχονται στο μυαλό;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/3.html

Ακούς μουσική; Ποιες οι προτιμήσεις σου;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_8309.html

Ποια η γνώμη σου για την t.v;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/tv.html

Αγαπάς το θέατρο; Ποια παράσταση σου έχει μείνει;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_7670.html

Σ’ αρέσει ο κινηματογράφος; Ποια ταινία θα πρότεινες;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_8588.html

Γράψε 3 ευχές!
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/3_20.html

Πες ένα μυστικό σου!
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_5565.html

Τι σημαίνει για σένα οικογένεια; (μάνα, πατέρας, αδέλφια)
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_8097.html

Τι είναι για σένα το blog;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog.html

Αναμνήσεις από τα θρανία…
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_5053.html

Χαρίστε μου κάτι!
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_6360.html

Ποια η γνώμη σου για μένα;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_1234.html

Τι ζώδιο είσαι;
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_3267.html

Διάλλειμα
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_8797.html

Βγάλ’ τε τη μάσκα!
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_9020.html

Υστερόγραφο
http://asginoume.blogspot.com/2007/02/blog-post_3657.html
6

Προβολή σχολίων

  1. Ωραιο!! Αλλα Θα μπορουσες να βαλεις κι αλλες questions!
    Αλλα ειναι τελειο!
    Απάντηση
  2. Σ' ευχαριστώ! Θα μπορούσα να το κάνω αστέρι, τότε!...αλλά...
    Τώρα είναι απλά ένα ενθύμιο, ανάμεσα σε τόσες άλλες στιγμές του μπλογγινκ.
    Ήδη ήταν πολλές οι ερωτήσεις!
    Πάντα ήμουνα υπερβολική, σε όλα!
    Ξανά, ευχαριστώ!
    Απάντηση

Υπογράψ' τε το ψήφισμα - παγκόσμιο κάλεσμα για να φτιαχτούν σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,



Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε περισσότερα από 100 παιδάκια. Οι Ταλιμπάν βλέπουν την εκπαίδευση ως απειλή, γι’αυτό κι η καλύτερη απάντηση στο ειδεχθές έγκλημά τους είναι ένα παγκόσμιο κάλεσμα για να φτιαχτούν σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου:

sign
Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε πάνω από 100 παιδάκια. 100 ΠΑΙΔΙΑ! Τι σόι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;

Οι εξτρεμιστές βλέπουν το σχολείο ως εμπόδιο στον προσηλυτισμό και τη στρατολόγηση νέων παιδιών. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο το καλύτερο αντίδοτο για τη φτώχεια, είναι και μια απ’τις καλύτερες αντιτρομοκρατικές τακτικές – βοηθάει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν απ’την απελπισία δίνοντάς τους ευκαιρίες. Ας απαντήσουμε λοιπόν σ’ αυτή την τραγωδία μ’ένα μαζικό, παγκόσμιο κάλεσμα για να χτίσουμε σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου.


Οι κυβερνήσεις μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι το 2015 θα έδιναν την ευκαιρία σε κάθε παιδί να πάει στο σχολείο. Ας υλοποιήσουμε αυτή την υπόσχεση ξεκινώντας απ΄το Πακιστάν και στη συνέχεια πιέζοντας κι άλλες χώρες – πάρε μέρος στην εκστρατεία για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών του Peshawar. Ο Γκόρντον Μπράουν, Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, θα παραδώσει τις υπογραφές μας αυτοπροσώπως στον πρωθυπουργό του Πακιστάν, καθώς και σε ηγέτες που έχουν τη δύναμη να κάνουν πραγματικότητα την οικουμενική εκπαίδευση. Πρόσθεσε το όνομά σου τώρα:


https://secure.avaaz.org/el/honour_peshawar_children/?bSOqhbb&v=50354

Όταν οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν τη δεκαπεντάχρονη Malala, σχεδόν ένα εκατομμύριο από εμάς ζητήσαμε απ’την πακιστανική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει το όνειρό της που είναι εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Ο Γκόρντον Μπράουν παρέδωσε το ψήφισμά μας στον Πρόεδρο του Πακιστάν, ο οποίος αφότου το υπέγραψε, ανακοίνωσε  κονδύλι για την εκπαίδευση 3 εκατομμυρίων παιδιών.

Ακόμη όμως 5,5 εκατ. παιδιά στο Πακιστάν και
58 εκατ. σ’όλο τον κόσμο δεν έχουν σχολείο. Το σχέδιο για να φτιαχτούν σχολεία έμεινε στάσιμο το 2010, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Peshawar που μαστίζονται από διαμάχες. Αν όμως η διαθέσιμη οικονομική βοήθεια προοριζόταν για δημοτικά σχολεία, θα χρειαζόμασταν μόνο 6 δις δολάρια για να εξασφαλίσουμε εκπαίδευση για κάθε παιδί στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία!


Αυτή η μαζική δολοφονία ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση κατά των παιδιών πακιστανών στρατιωτικών. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη για να εξουδετερώσουμε τους Ταλιμπάν, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των γονιών στην ασφάλεια των σχολείων και να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Αν μείνουμε αδρανείς, θα νικήσουν οι εξτρεμιστές και θα ηττηθούν τα παιδία. Αν όμως ασκήσουμε τεράστια, παγκόσμια πίεση τώρα μπορούμε να δούμε επιτέλους τα παιδιά του κόσμου να κρατάνε τετράδια και μολύβια αντί για όπλα – κάνε κλικ παρακάτω για να υπογράψεις το ψήφισμα:


https://secure.avaaz.org/el/honour_peshawar_children/?bSOqhbb&v=50354

Από τη Συρία έως το Σουδάν, το κίνημά μας έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά για να απαιτήσει την προστασία των αθώων παιδιών από τη βία. Τώρα ας ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε οικουμενική εκπαίδευση, οικοδομώντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδάκια του κόσμου και καταπολεμώντας ταυτόχρονα τον εξτρεμισμό.

Με ελπίδα,
Alice, Emma, Sam, Pascal, Laila, Ricken κι όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταλιμπάν στο Πακιστάν: Η επίθεση στο σχολείο του Peshawar είχε 141 νεκρούς - Pakistan Taliban: Peshawar school attack leaves 141 dead (BBC)

http://www.bbc.com/news/world-asia-30491435  

5,5 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου στο Πακιστάν σύμφωνα με έκθεση της UNESCO - 5.5 million children out of school in Pakistan: UNESCO report (Tribune)

http://tribune.com.pk/story/666285/5-5-million-children-out-of-school-in-pakistan-unesco-report/  

Μειώνονται οι δαπάνες για την εκπαίδευση παρά τις υποσχέσεις - Education budget decreased despite promises (Dawn.com)

http://www.dawn.com/news/1110706  

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αμυντικές δαπάνες ύψους 700 δις - Govt announces 700bn defence budget (Tribune)

http://tribune.com.pk/story/716913/budget-2014-defence-budget-increasing-at-diminishing-rate/  

Το Πακιστάν επισφραγίζει τη «Μέρα της Malala» με την ανακοίνωση σχολικής χρηματοδότησης - Pakistan marks 'Malala Day' with school aid ( AlJazeera)
http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/11/20121110535489628.html
 

Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας.