Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το μπλόκο (1964)

Μέρες μνήμης γι'αυτούς που πάλεψαν για την ελευθερία μας! Χρόνια πολλά! Καλή εβδομάδα σε όλους!
~Ανθούλα

Η ταινία γυρίστηκε το 1964 από τον Άδωνι Κύρου, αποτελεί ένα χαμένο διαμάντι της ελληνικής φιλμογραφίας. Η ιστορία που στηρίζεται η ταινία είναι το μπλόκο τη...
youtube.com
Η ταινία γυρίστηκε το 1964 από τον Άδωνι Κύρου, αποτελεί ένα χαμένο διαμάντι της ελληνικής φιλμογραφίας. Η ιστορία που στηρίζεται η ταινία είναι το μπλόκο της Κοκκινιάς, ένα από τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της ναζιστικής κατοχής, όταν τον Αύγουστο (όπως το γεγονός της ταινίας) και το Σεπτέμβρη του 1944, οι αρχές κατοχής κάνανε τις τελευταίες προσπάθειες να ελέγξουν τις γειτονιές της Αθήνας και αυτές αντισταθήκανε με ότι διαθέτανε.
Περισσότερα...

http://e-globbing.blogspot.com/2011/0...

12 Ρεμπέτικα τραγούδια του ΕΠΟΣ του 1940 ΜΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Το Ρεμπέτικο τραγούδι του ΕΠΟΥΣ του 1940

Οι λαϊκοί μας καλλιτέχνες που με το ταλέντο τους
Τα τραγούδια αυτά θαμμένα στην λήθη του χρόνου γιατί δεν τέροιαζαν με τον καθωσπρεπσμό της ΕΛΙΤ της Ελλάδας. Βλέπεις εκείνη την εποχή ο πόνος το δάκρυ και τα ΑΧ! του λαού ήταν ξεπεσμός, χάλαγε ο λαϊκός καλλιτέχνης την μόστρα τους. Αλλά πάντα ο λαός στα δύσκολα βρίσκει τον τρόπο, ξεθάβει το όνειρο, την ελπίδα, την απαντοχή και χορεύει και τραγουδά τα ντέρτια του απλά καθημερινά σαν την ίδια του την ζήση. Έτσι και μέσα στον πόλεμο, αυτός που πολέμαγε, αυτά τα τραγούδια ήθελε. αυτα καταλάβαινε αυτά τραγουδούσε.Με το κλαρίνο, το ζουρνά, το μπουζούκι, το όπλο την ξυφολόγχη,και την πίστη στα ιδανικά. Και πολέμησε και νίκησε και ντρόπιασε τις μεγάλες πολεμικές μηχανές εκείνης της εποχής, και έτρωσε και διέλυσε τον μύθο των ανίκητων δυνάμεων του άξονα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν ο λαός οργάνωνε την αντιστασή του, Έστυναν οι ντόπιες και φίλες δυνάμεις δόκανα, δύχτια, θηλιές, Φοβόντουσαν την δύναμη αυτού του λαού που όταν κινδυνεύει δεν λογαριάζει δυνάμεις,αριθμούς, εξωπλησμούς μπαίνει στην φωτιά και νικά και στέλνει μηνύματα στα πέρατα.Κάθε λαός γεννά τους λαϊκούς ηγέτες του, τους λαϊκούς καλλιτέχνες του, να τον οδηγήσουν, να τον διασκεδάσουν, να τον απογειώσουν. Για τούτο τούτος ο λαός ποτέ δεν θα χαθεί δεν θα νικηθεί, Όσο και αν προσπάθησαν οι παλοιοί όσο και οι σημερινοί Χαρβαντιανοί.Μπορεί να σπούδασαν στα Χάρβαντ αλλά ήρθαν εδώ αγράμματοι και ανεπαρκείς να κυβερνήσουν τούτον τον περήφανο Λαό...

Η τελευταία εκπομπή.

Κωστας Σταυρόπουλος. Η τελευταία εκπομπή.(Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών). Λίγες ώρες πριν οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα.

«Εδώ ελευθεραι ακόμα Αθήναι [...] αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου [...] έλληνες , ψηλά τις καρδιές! Προσοχή! Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μη τον ακούτε. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων».

ΑΝΩΣΗ: Παραγγελία για Φασόλια Γίγαντες, Ξερά Κρεμμύδια και Πατάτες

Παραγγελία για Φασόλια Γίγαντες, Ξερά Κρεμμύδια και Πατάτες - Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2014


Αγαπητοί φίλοι/ες, ξεκινούν σήμερα οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Φασόλια Γίγαντες, Ξερά Κρεμμύδια και Πατάτες. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).
Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Θα χρειαστούμε τη στήριξη σας. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στη διανομή ως εθελοντές, συμπληρώνοντας τη Δήλωση Συμμετοχής Εθελοντών. Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και η ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ύπουλη προσπάθεια κατάργησης του κινήματος "Χωρίς Μεσάζοντες".

Προέλευση - Τιμές Προϊόντων
- Φασόλια Γίγαντες φετινής σοδειάς από Μικρολίμνη Πρεσπών Φλώρινας στην τιμή των 6 ευρώ/2κιλο, σε συσκευασία των 2 κιλών (3 ευρώ/κιλό).
- Κόκκινα και Λευκά Ξερά Κρεμμύδια φετινής σοδειάς από τα Φάρσαλα, σε συσκευασία δίχτυ 8 κιλών και τιμή 2 ευρώ/8κιλο (0,25 ευρώ/κιλό).
- Πατάτες ποικιλίας Agria κιτρινόσαρκες μεγάλες, φετινής σοδειάς (Οκτώβριος 2014) από την Άνω Βροντού Σερρών, σε συσκευασία δίχτυ 13,5 κιλών και τιμή 5 ευρώ/13,5 κιλά (0,37 ευρώ/κιλό).
Στη διανομή το Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2014, στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου, θα πραγματοποιηθεί συλλογή Πλαστικών Καπακιών (πληροφορίες), συλλογή Χρησιμοποιημένου Τηγανέλαιου (πληροφορίες), συλλογή Φαρμάκων (πληροφορίες) που δεν έχουν λήξει, και συλλογή Τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Διαδώστε το όπου μπορείτε!