Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία

Kατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή προέδρου, καθώς το σενάριο των 162-165 ψήφων δεν επετεύχθη, όπως ευελπιστούσαν τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία προσήλθαν στην Ολομέλεια με εναλλακτικές και συναινετικές προτάσεις.

Στην παρούσα ψηφοφορία, όπου απαιτούνταν 200 ψήφοι για την εκλογή, έλαβαν μέρος 295 βουλευτές και ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 «ναι» ενώ 135 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Η δεύτερη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται και πάλι 200 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που και πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος η τελευταία ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 ψήφοι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.

Τι ψήφισαν:

BΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΠΑΡΩΝ
M. MΠΟΛΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΩΝ
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Χ.ΠΑΠΠΑΣ: ΠΑΡΩΝ
Γ.ΓΕΡΜΕΝΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΝΑΙ
Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ΝΑΙ
ΧΑΪΚΑΛΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:ΠΑΡΩΝ
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ: ΠΑΡΩΝ
Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΝΑΙ
Κ. ΜΑΡΚΟΥ: ΝΑΙ
Γ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ: ΝΑΙ
Γ. ΝΤΑΒΡΗΣ:ΝΑΙ
Ρ. ΜΑΚΡΗ: ΠΑΡΩΝ
Π. ΜΕΛΑΣ: ΠΑΡΩΝ
Ι. ΚΟΥΡΑΚΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΠΑΡΩΝ
Ν. ΦΟΥΝΤΑ: ΠΑΡΩΝ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: ΠΑΡΩΝ

Απόντες ήταν οι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης (λόγω απώλειας του πατέρα του). Από τη διαδικασία απουσίαζε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος (με δήλωσή του ανέφερε: όφειλα από ηθικό καθήκον βαθιάς φιλίας να παρασταθώ στην εκδημία του πατρός του Γιώργου Κασαπίδη). Απούσα ήταν η Άννα Χατζησοφιά (ΣΥΡΙΖΑ).

«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

Oι πρώτες δηλώσεις μετά την ψηφοφορία
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...