Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Έτσι θα είναι η πόλη τα Χριστούγεννα ~ Γεύση από γιορτές στο Βόλο


Έτσι θα είναι η πόλη τα Χριστούγεννα ~ Γεύση από γιορτές στο Βόλο


Ετσι θα είναι η πόλη τα Χριστούγεννα ~ Γεύση από γιορτές στο ΒόλοΕντυπωσίασαν τα δοκιμαστικά του «μπλε ουρανού» στο πλαίσιο του εορταστικού φωτισμού
Και ξαφνικά ο ουρανός πάνω από τη Δημητριάδος έγινε μπλε. Χθες το βράδυ, διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί από τη λεωφόρο Δημητριάδος, πήραν μία γεύση από γιορτές. Ο μπλε ουρανός που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του εορταστικού φωτισμού στην πόλη ενόψει Χριστουγέννων εντυπωσίασε.
Με την ολοκλήρωση τμήματος του «ουρανού», έγιναν τα απαραίτητα δοκιμαστικά. Τα φώτα άναψαν και έστω και στιγμιαία έδωσαν μια πρώτη γεύση από γιορτές στους Βολιώτες, οι οποίοι ετοιμάζονται να ζήσουν φέτος ξεχωριστά Χριστούγεννα στην πόλη.
Οπως είναι γνωστό και σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, για τα Χριστούγεννα προβλέπεται… κοσμογονία.
Η επίσημη αυλαία της γιορτινής περιόδου θα ανοίξει στις 6 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα, ο Βόλος θα είναι στο πνεύμα των γιορτών. Το σήμα της έναρξης για τη γιορτή των Χριστουγέννων θα δοθεί από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου με το άναμμα του γιορτινού καραβιού που θα συνοδευτεί από μουσικό event.
Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα ανεβάσει τρεις θεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, ενώ τα Σαββατοκύριακα χριστουγεννιάτικες ταινίες θα προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη στο Αχίλλειο. Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα θα δίνουν καθημερινές παραστάσεις, ενώ παραδοσιακά συγκροτήματα θα παίζουν τα κάλαντα. Και στο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο θα φιλοξενηθούν εκθέσεις καλλιτεχνών στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Εκδηλώσεις θα υπάρχουν σε όλο το Βόλο, με το βάρος να δίνεται στο κέντρο της πόλης. Η υποδοχή του νέου έτους θα μεταφερθεί στην παραλία όπου επίσης σχεδιάζεται μουσικό event. Καθημερινά θα δίνονται τέσσερις παραστάσεις που θα καλύπτουν κάθε μορφής τέχνη.
Το εισιτήριο θα κοστίζει 3 ευρώ και 5 ευρώ για τις οικογένειες και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των ιδρυμάτων της πόλης. Επίσης θα στηθεί περίπτερο απ’ όπου θα πωλούνται μπλουζάκια με το «Νικόλα» τη μασκότ της πόλης προς 5 ευρώ το ένα και τα έσοδα θα δοθούν σε συλλόγους ΑμΕΑ.
ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...