Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Ζαγοράς - Δήμαρχος

Ανοιχτή επιστολή μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Ζαγοράς

2014-10-08 - 20:00:07
Ανοιχτή επιστολή μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου ΖαγοράςΕξηγούν τις αιτίες της κατάληψης, υποστηρίζοντας ότι το σχολείο τους υπολειτουργεί
Ανοιχτή επιστολή προς φορείς εκπαίδευσης και την κοινωνία, απευθύνουν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ζαγοράς, που βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα σε κατάληψη.
Οι μαθητές εξηγούν στην επιστολή τους, τους λόγους που τους οδήγησαν να κλειδώσουν τα λουκέτα στα σχολεία τους.
Με αφοπλιστική απλότητα οι μαθητές μιλούν για τις ελλείψεις στα σχολεία τους, που έχουν ως αποτέλεσμα εδώ και ένα μήνα το σχολείο να υπολειτουργεί και υπογραμμίζουν ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
«Εχουν χαθεί τουλάχιστον 35 ώρες κατεύθυνσης της τρίτης λυκείου αφού καθηγητές στο σχολείο μας, κυρίως φιλόλογοι, δεν έχουν σταλεί και η μία φιλόλογος που ζήτησε να καλύψει τη θέση του σχολείου μας αντιμετωπίζει προβλήματα στη δευτεροβάθμια γιατί θέλουν να τη στείλουν κάπου αλλού. Ακόμα και όταν άρχισαν να συμπληρώνονται κάποιες ώρες και να διαμορφώνεται ένα υποτυπώδες πρόγραμμα η διδασκαλία βασικών μαθημάτων κατεύθυνσης ήταν σχεδόν αδύνατη εξαιτίας της έλλειψης βιβλίων. Ετσι μένουμε πολύ πίσω σε μαθήματα που θα δώσουμε στις πανελλαδικές και καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις με ελλείψεις και χωρίς τα εφόδια που έχουν σχολεία του Βόλου όπου από νωρίς εστάλησαν καθηγητές.
Για αυτούς κυρίως τους λόγους το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη για να ακουστεί η φωνή μας και να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Το πρόβλημα όμως αυτό δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς. Το φαινόμενο της έλλειψης βιβλίων είναι πανελλαδικό, παρά τις επιβεβαιώσεις του Υπουργού στην επιστολή του που διαβάστηκε στον αγιασμό των σχολείων, πως η χρονιά θα ξεκινούσε χωρίς ελλείψεις. Εχει περάσει ήδη ένας μήνας και πολλά σχολεία της χώρας κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες και σημειώσεις κάνοντας έτσι αδύνατο να βγει η ύλη εγκαίρως και να αποδώσουν οι μαθητές στις πανελλαδικές. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ελλείψεις δεν παρατηρούνται στα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά στα βιβλία της κατεύθυνσης, που είναι σαφώς πιο σημαντικά. Επιπλέον οι απολύσεις και οι διαρκείς ανακατατάξεις καθηγητών καθώς και η ανεπάρκεια της δευτεροβάθμιας οδήγησαν στο γενικό μπέρδεμα που υπάρχει με τους καθηγητές οι οποίοι καλούνται να συμπληρώσουν τις ώρες τους σε δυο και τρία σχολεία του νομού!
Ως μαθητές προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις ανεπάρκειες που υπονομεύουν τη λειτουργία του σχολείου μας και όλων των σχολείων της χώρας. Ελπίζουμε σύντομα να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά».
(φωτο: αρχείου)
πηγή 

******

ο Δήμαρχος Ζαγοράς ζητά οριστική λύση σε κενά καθηγητών και ελλείψεις βιβλίων

2014-10-09 - 10:35:36
ο Δήμαρχος Ζαγοράς ζητά οριστική λύση σε κενά καθηγητών και ελλείψεις βιβλίωνΑπό τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Να ασκήσει πιέσεις προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα κενά που υπάρχουν στους καθηγητές στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζαγοράς αλλά και για την έλλειψη βιβλίων, δεσμεύτηκε χθες ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης προς τους μαθητές του σχολείου, με αφορμή χθεσινό σχολικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζαγοράς.
Το σχολικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με αφορμήτην 48ωρη κατάληψη του Ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Ζαγοράς από τους μαθητές του σχολείου. Στη διάρκεια του σχολικού συμβουλίου οι μαθητές εξέθεσαν τα αιτήματά τους, αναλυτικά στο Δήμαρχο, τα οποία είναι τα εξής: η απώλεια των ωρών μαθημάτων από την μη τοποθέτηση μόνιμου φιλολόγου στο σχολείο και η έλλειψη των βασικών βιβλίων κατεύθυνσης, η έκδοση πάσου από το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας για να το χρησιμοποιούν οι μαθητές για τη μετακίνησή τους από και προς Βόλο για τα φροντιστήρια, η καλύτερη καθαριότητα του κτιρίου και η αναβάθμιση της αίθουσας των Η/Υ.
Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ο Δήμαρχος κ. Κουτσάφτης τόνισε πως θα επέμβει άμεσα και στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για να ασκήσει πιέσεις και για τους καθηγητές αλλά και για την έλλειψη των βιβλίων καθώς επίσης στο ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας για την έκδοση πάσου των μαθητών. Ακόμη σχετικά με την καθαριότητα και την αναβάθμιση της αίθουσας η Σχολική Επιτροπή θα κάνει καταγραφή όλων των προβλημάτων και των ελλείψεων και θα ρυθμιστούν και αυτά άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Μετά το πέρας του Συμβουλίου ο Δήμαρχος είχε άμεση επικοινωνία με την Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για να λυθεί το θέμα οριστικά. Στο συμβούλιο πέρα από τον Δήμαρχο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κων. Βασταρδής, οι Δ/ντές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ζαγοράς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, εκπρόσωποι των μαθητών και καθηγητές.
Μάλιστα χθες στο Δημαρχείο Ζαγοράς - Μουρεσίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας κ. Βακουφτσή και τα Μέλη, κ.κ. Π. Αλπάκη και Μ. Μαυρουδάκη.
Στο πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πληθυσμό της χώρας αλλά και γενικότερα στην περιοχή μας και εξέθεσαν τα αιτήματά τους, σχετικά με τη μείωση των τελών καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευση κλπ., και τη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Τέλος συζητήθηκε και η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο σχετικά με προσεχείς εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο και η παραχώρηση χώρου για το σκοπό αυτό.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...