Αφιερωμένη σε ένα εκλεκτό τέκνο του Βόλου, τον Ιάσονα Ευαγγέλου, ο οποίος έχει προταθεί για το Νόμπελ λογοτεχνίας, ήταν η εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε στην Εξωραϊστική. Ο κ. Ευαγγέλου τιμήθηκε από τη γενέτειρά του για την ανεκτίμητη προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα, για την οποία δικαίως προτάθηκε πέρσι από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών στη Σουηδική Ακαδημία για το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το 2013, πρόταση που ανανεώθηκε και φέτος.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης, επισημαίνει ότι «ο έπαινος είναι η βιταμίνη της δραστηριότητος», ενώ η τιμή από τη γενέτειρά του έχει «ιδιαίτερη σημασία». Ο διακεκριμένος ιατρός, ο οποίος σπούδασε παράλληλα στη Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή, προκειμένου να «διευρύνει τη γνώση του» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει συγγράψει 120 περίπου βιβλία. Το πολύτιμο έργο του περιλαμβάνει πολλά δοκίμια, μεγάλο όγκο από ποιητικές συλλογές, και αντίστοιχο όγκο έργων που εντάσσονται στο γνωμικό λόγο και ο ίδιος αποκαλεί «ψηφίδες ιδεών». Ο Ιάσονας Ευαγγέλου αντλεί έμπνευση από το Βόλο, την ομορφιά και το ήθος των κατοίκων, αλλά κυρίως τον πόνο των ανθρώπων. «Νομίζω ότι ο άνθρωπος αξίζει τόσο, όσο πόνεσε. Διότι όλα τα άλλα που έχει, είναι δοτά» υπογραμμίζει ο ίδιος. Απευθυνόμενος, τέλος, στους Βολιώτες, τονίζει ότι «ο σωστός δρόμος για να οικοδομηθεί ένας άνθρωπος από την πλευρά του λόγου, ιδιαίτερα, είναι ο ανήφορος.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος όταν ασχολούνται με τα γράμματα και λιγότερο με άλλες δραστηριότητες». Υπενθυμίζεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός». Για την προσωπικότητα του τιμώμενου και το έργο του μίλησαν κατά σειρά οι: Β. Δ. Αναγνωστόπουλος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ, Γιώργος Τσιάκαλος, σύμβουλος εκπαίδευσης – εκπαιδευτικός και πολιτικός επιστήμονας, Κώστας Λιάπης, ερευνητής – λαογράφος και Βασίλης Μητσάκης, ηθοποιός, με αντίστοιχες θεματικές ενότητες, το ποιητικό, το δοκιμιακό, το γνωμολογικό και το θεατρικό έργο του κορυφαίου πνευματικού δημιουργού. Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά η πιανίστα Μαριάνα Σαμαρτζή και συντόνισε η συγγραφέας Γιώτα Κούγιαλη.
1πηγή 

**************
2πηγή