Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ξυπόλητες στην άμμο - Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη


Περιγραφή:
        Ύμνο προς τις γυναίκες την εποχή της ωριμότητας αποτελεί το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με τίτλο Ξυπόλητες στην Άμμο, που ξετυλίγεται στη Λευκάδα των λευκής άμμου.
   Όπως επισημαίνει η συγγραφέας στον πρόλογο του έργου: «Σ΄αυτό το μυθιστόρημα σκιαγραφώ τη ζωή των έξι κοριτσιών όπως κύλησε από τα θρανία του σχολείου στα χρόνια της ωριμότητας. Πώς μια μέρα βγάλαμε βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και μείναμε Ξυπόλυτες στην Άμμο... Η επόμενη δεκαετία  μας πήρε και μας έφερε σε άλλες ατραπούς. Μας δώρισε την ικανοποίηση του καταλαγιάσματος. Μας χάρισε την κατανόηση της απόκλισης από τα όνειρά μας. Χαλύβδωσε τη δύναμη της γυναικείας μας υπόστασης σε ένα κόσμο βαθειά ανδροκρατούμενο ακόμη και τον 21ο αιώνα».
   Μια περιληπτική ματιά από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Έξι γυναίκες  σμίγουν στο νησί τους μετά από πολλά χρόνια και έντονες προσωπικές περιπέτειες. Η ζωή τις μοίρασε σε διαφορετικούς δρόμους προφέροντας στην κάθε μια το δικό της ταξίδι, γεμάτο Λαιστρυγόνες  και λωτούς. Η συνάντηση στον κοινό τόπο θα φέρει τη λύτρωση μέσα από το καταστάλαγμα και την αποδοχή της ωριμότητας. Είναι οι αγαπημένες συμμαθήτριες, που μια μέρα έβγαλαν βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και έμειναν Ξυπόλυτες στην Άμμο, συνδυάζοντας τα ματαιόδοξα όνειρα του αισθησιακού λικνίσματος με το άνετο βάδισμα της πραγματικής ζωής.
   Ξυπόλητες στην Άμμο! Ένα καλοκαιρινό μυθιστόρημα που φέρνει την αύρα του Ιονίου ανακατεύοντας τα όνειρα των κοριτσιών με την απαλή λευκή άμμο της παραλίας.

Μια εκπληκτική κριτική γι' αυτό το βιβλίο από τον Κώστα Μαρδά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων http://www.inewsgr.com/162/xypolytes-stin-ammo-to-neo-mythistorima-tis-ioustinis-fragkouli.htm

http://aromalefkadas.gr/παρουσίαση-των-βιβλίων-της-ιουστινής/ 

Κριτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...